Kako prebaciti i na šta potrošiti

Bivši reprezentativac Vlade Divac kaže da je postupak koji država vodi protiv njega pred Trgovinskim sudom vrlo čudan.

Izvor: B92

Četvrtak, 02.03.2006.

07:25

Default images

Divac nije mogao da kaže zbog čega država od njega traži baš 10 miliona evra, ali je naveo kako pretpostavlja da je to zbog toga što je on toliko novca prebacio iz SAD u Srbiju. Divac je izjavio i da je bio iznenađen obaveštenjem iz banke Hipo Alpe Adria u Beogradu da može koristiti novac deponovan u toj banci za kupovinu bilo čega, izuzev za kupovinu akcija kompanije Novosti.

"Hteo sam da budem spreman da, kad dođe vreme da učestvujem u akciji, imam sredstva na računu u Beogradu. Deponovao sam 10 miliona evra u banci Hipo Alpe Adria i poslednji dan kada sam hteo da stupim u tu akciju dobio sam informaciju da mogu da kupujem bilo šta sem Novosti jer su oni, navodno, ekskluzivni zastupnici kompanije VAC", rekao je Divac u emisiji Poligraf.

U Konzorcijumu, zainteresovanoj strani, na čijem je čelu direktor lista Večernje novosti, Manojlo Vukotić, kažu da je za problem s Divčevom ponudom u tome što košarkaš ne nudi nikakav socijalni program i smatraju da nema osnova za strah da će država preuzeti većinski paket posle ponovnog utvrđivanja kome koliko akcija pripada.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

37 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: