Biraju se predsednici opština

U Kraljevu i Bečeju danas se održavaju izbori za predsednika opštine.

Izvor: Beta

Nedelja, 05.02.2006.

10:28

Default images

U opštini Kraljevo jutros u sedam časova otvoreno je 129 biračkih mesta na kojima će 102.151 birač moći da glasa na prevremenim izborima. Prijavljeno je devet predsedničkih kandidata. I u Bečeju se održavaju vanredni izbori, nakon što su građani 18. decembra izglasali opoziv dotadašnjeg predsednika Đorđa Predina.

Na prevremene izbore za predsednika opštine Kraljevo do 15:30 izašlo je 20,5 odsto birača, rekao je poverenik Centra za slobodne izbore i demokratiju u Kraljevu Vuk Konjikušić. Govoreći o nepravilnostima koje je CESID registrovao tokom praćenja izbora, on je naveo da je "tokom obilaska 40 biračkih mesta u opštini uočeno da su samo tri biračka mesta bila propisno obeležena - da su imala istaknut broj i naziv biračkog mesta".

Na vanredne izbore za predsednika opštine Bečej do 14 sati izašlo je više od 20 odsto upisanih birača, rekao je predsednik Opštinske izborne komisije Zoltan Smieško. Smieško je dodao da je to značajno više u poređenju sa izjašnjavanjem građana o opozivu predsednika opštine Đorđa Predina, kada je 18. decembra prošle godine ukupna izlaznost bila nešto veća od 23 odsto. Smieško je naveo da izbori protiču u korektnoj atmosferi i bez nepravilnosti. Svog kandidata za predsednika opštine na izborima istaklo je devet stranaka i jedna grupa građana.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

16 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

1 d

Podeli: