Beogradska arena bez dozvole

Odlukom Skupštine Grada, Beogradska arena je zatvorena jer ne poseduje upotrebnu dozvolu.

Izvor: B92

Nedelja, 05.02.2006.

09:58

Default images

Očekuje se da radovi, zbog kojih je dozvola oduzeta, budu završeni do kraja aprila i da Arena bude spremna da nastavi rad. Za svaku manifestaciju koja je u Areni održana u poslednjih godinu i po dana dobijana je pojedinačna upotrebna dozvola jer taj objekat nije završen. To je podrazumevalo i posebne mere predostrožnosti, kao što je, na primer, veći broj vatrogasaca.

Đorđe Bobić, gradski arhitekta, kaže da je Arena do sada radila na bazi odluke o pripremnom periodu rada. "To je s jedne strane bilo veoma korisno jer smo kroz nekoliko velikih manifestacija u njoj uočili neke nedostatke, što nam je poslužilo da unapredimo neke stvari", kaže on.

U toku su radovi koje je neophodno završiti kako bi Zavod za veštačenje dao odobrenje za upotrebu. Međutim, potom će biti potrebno uraditi sitnije intervencije, ako Skupština grada obezbedi novac. Trenutno se radi na montaži dela tribina i zaštiti kablova, što je bitan sigurnosni sistem koji se ugrađuje u Arenu. Pored toga, ostaje ugovoriti ozvučenje, a time bi bila gotova faza s kojom se može dobiti dozvola.

U Beogradskoj areni najavljuju i formiranje preduzeća koje će se baviti eksploatacijom Arene, odnosno organizovanjem sportskih, kulturnih i drugih manifestacija, a u Skupštini grada navode da zatvaranje Arene neće ostaviti značajnije posledice.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 8

Pogledaj komentare

8 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: