Veća kontrola građevinskih radova

Nakon poniranja tla i urušavanja građevina u Beogradu, gradonačelnik Bogdanović najavio je veću kontrolu građevinskih radova.

Izvor: B92

Četvrtak, 02.02.2006.

17:14

Default images

Poslednji slučaj se dogodio na Zelenom vencu, kada je deo kolovoza počeo da klizi jer je tokom građevinskih radova došlo do potkopavanja brda. U Beogradu je problem klizišta sve više izražen.

Pre nekoliko nedelja urušila se zgrada na Vračaru. Žrtava srećom nije bilo, ali se još uvek ne zna ko je odgovoran u ovom slušaju. Nastalo je prebacivanje odgovornosti sa inspekcije na inspekciju. Gradonačelnik Beograda kaže da se grad neće urušiti, ali je najavio i istrage.

"Oni koji prekrše zakon treba da odgovaraju. Oni iz struke pred inžinjerskom komorom, jer to je mesto gde mogu da izgube licencu za svoj posao, ako nezakonito radili. I naravno da odu u zatvor, ako su tako prekršili zakon, i ugrozili nečiju imoviu i život", rekao je Bogdanović.

On je kazao da su istražne radnje u mnogi, slučajevima počele, ali da je sudstvo zatajilo. Beograd je star preko 2000 godina, a sagrađen je na šupljim stenama, pa su poniranja tla česta. Nestručna, i divlja gradnja ne prkose samo zakonima države, već i zakonima fizike. U tom slučaju su ugroženi životi i imovina.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: