Provala i u stan Simićeve sestre

Stan bivšeg viceguvernera NBS Dejana Simića bio je predmet premetačine. Provala i u stan Simićeve sestre.

Izvor: B92

Sreda, 25.01.2006.

13:08

Default images

Pošto je preksinoć obijen stan pritvorenog viceguvernera Dejana Simića, sinoć su, kako saznaje B92, provalnici ušli i u stan u vlasništvu njegove sestre, koji se nalazi u istoj zgradi na Senjaku.

Obijeni stan nalazi se ispod stana Dejana Simića. Policija je danas oko dva sata izašla na uvidjaj, ali još nema zvaničnih podataka šta je iz stana uzeto. Na spratu iznad je tavan koji je Simić adaptirao u stan. Pretpostavlja se da su se provalnici za vikend stepeništem popeli do poslednjeg sprata u Simićev stan, a zatim, kako ukazuju tragovi cipela na zidu, kroz prozor na hodniku izašli na krov i kroz terasu ušli u stan. Prema otiscima obuće pretpostavlja se da su u stan ušla tri lopova, medjutim iz stana kako se pretpostavlja nisu uzeli nikakve dragocenosti.

Provalnici nisu uzeli ni lap top niti dajners karticu, a kako se sazanje u stanu i nije bilo novca. U stanu je izvršena premetačina, po podu su razbacani papiri pa se zbog toga pretpostavlja da su lopovi uzeli neka dokumenta i komjuterske diskove.

Šta je bila meta provalnika, prema rečima Simićevog advokata Aleksandre Andjelković može da govori samo Dejan Simić kad bude pušten iz zatvora, posle jednomesečnog pritvora: "Da li je to vezano za to što je on u pritvoru ili ne ja to stavarno ne znam. Možda je neko ušao u stan da bi nešto uneo, možda da bi izneo, to ćemo saznati tek kad Dejan Simić izadje".

U policiji su rekli da tragaju za provalnicima i da tek Dejan Simić može da kaže da li mu je i šta ukradeno.

Podsetimo, prilikom hapšenja Simića policija je pretresla stan, ali iz stana nisu poneli ni lap-top, niti bilo kakave dokumente ili diskove. Policija je Simiću oduzela jedino mobilni telefon.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: