Jokić: Vojska će ispuniti obaveze

Načelnik generalštaba Vojske SCG Ljubiša Jokić kaže da će Vojska ispuniti svoje obaveze prema sudu u Hagu.

Izvor: B92

Nedelja, 18.12.2005.

12:27

Default images

Upitan da li vojska štiti neke haške optuženike, Jokić je podgoričkom dnevniku "Pobjeda" kazao da nema saznanja da vojska radi bilo što što ne bi bilo u saglasnosti sa njenim utvrđenim obavezama i zadacima. Načelnik generalštaba je kazao da će nastojati, koliko god to bude bilo u njegovoj moći, da izbegne svako mešanje vojske u dnevnu politiku.

"Da u Srbiji lakše bi bio isporučen Hagu"

Predsednik Srbije Boris Tadić izjavio je da bi voleo da je Ratko Mladić na teritoriji Srbije, jer bi tada "čitav proces njegovog otkrivanja, hapšenja i isporučivanja Haškom tribunalu, bio daleko lakši".

"Ja bih voleo da je Ratko Mladić na teritoriji Srbije. Onda bi čitav proces njegovog otkrivanja, hapšenja i isporučivanja Haškom tribunalu, bio daleko lakši. Ono što je moje strahovanje, jeste da on nije na teritoriji Srbije", rekao je Tadić u intervjuu makedonskoj televiziji Telma koji je emitovan danas.

U tom kontekstu, predsednik Srbije je rekao da je jedini način da se sačuva sećanje na sopstvene žrtve, završavanje dela posla u vezi sa osumnjičenim za ratne zločine.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 7

Pogledaj komentare

7 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: