Mere bezbednosti u Sidneju

Više od 2.000 policajaca mobilisano je u Sidneju u okviru velike bezbednosne operacije za sprečavanje novog nasilja.

Izvor: B92

Nedelja, 18.12.2005.

10:30

Default images

Policija bi trebalo da spreči ponavljanje rasno motivisanog nasilja od prošle nedelje. Policija je zaplenila četiri automobila zahvaljujući novim ovlašćenjima koja je izglasao parlament Novog Južnog Velsa. Takođe, kako je saopšteno iz policije, bilo je i nekoliko hapšenja i zaplene oružja, uključujući mačeve i metalne šipke.

Temeljno se proveravaju i sva vozila koja idu ka plaži Kronala na jugu Sidneja, gde se prošle nedelje 5.000 mladih belaca sukobilo sa policijom, i napadalo sve koji liče na Arape.

Na plaži Kronala bilo je neuobičajeno malo kupača zbog policijskog upozorenja da se ta plaža izbegava jer, kako su naveli, imaju informacije da se ovog vikenda sprema novo nasilje.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: