Istekao rok za izjašnjavanje

Istekao je rok koji je Savet Radio-difuzne agencije dao Agenciji za telekomunikacije da se izjasni o Planu raspodele frekvencija.

Izvor: B92

Sreda, 14.12.2005.

18:39

Default images

Bez Plana raspodela radio-frekvencija se ne može raspisati konkurs za frekvencije za elektronske medije. Dok u Savetu najavljuju da će od republičkog Ministarstva za kapitalne investicije zatražiti smenu Upravnog odbora Agencije za telekomunikacije, prvi čovek Agencije, Jovan Radunović za B92 kaže da je glavni krivac za nefunkcionisanje upravo ministarstvo Velimira Ilića.

Prošlo je više od tri godine od kada se počelo sa radom na dodeli frekvencija elektronskim medijima. Taman kada je Plan raspodele radio-frekvencija nakon tri godine ipak napravljen, cela priča je stala. Razlog je nefunkcionisanje Agencije za telekomunikacije.

Jovan Radunović kaže da su oni oformili u maju, a da Vlada Srbije nije njima obezebdila sredstva za rad tako da se oni nisu ni mogli sastati i raspravljati o planu. "Demagogija je da se samo optužuje naša agencija kad mi bez sredstava ne možemo da pregledamo sve što nam je dato na proveru", kaže Radunović.

Član Saveta agencije, Nenad Cekić smatra da je problem u obimu posla koji Agencija ima: "Ingerencije Agencije nisu vezane samo za frekvencije, već i za fisknu i mobilnu telefoniju gde mnogi imaju velike interese u svemu tome, tako da mislim da tu treba tražiti razloge zbog kojih oni navodno ne funkcionišu".

Kako sada stvari stoje još je neizvesno kada će Agencija uzeti u razmatranje Plan raspodele frekvencija: "Devetog septembra su objavili da ne rade i od tad nemamo nikakve informacije kada će početi sa radom i zato ćemo ih tužiti Vladi i Ministarstvu za kapitalne investicije da preduzmu određene koraka protiv njih", kaže Cekić.

"Ako neko voli da tuži nekog neka to radi ja nemam nista protiv i očekujem da svako ko ima neku primedbu protiv nas ili bilo koga drugog odmah podnese prijavu", kaže Radunović.

U Savetu Republičke radiodifuzne agencije upozoravaju da odugovlačenje sa raspisivanjem konkursa za podelu frekvencija ide na štetu pre svega emitera, zbog postojanja brojnih "divljih" radio stanica i nelojalne konkurencije, ali gubi i država jer se budžet, između ostalog, puni i od novca koji će emiteri davati za dozvole.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: