Raskid ugovora o privatizaciji Župe

Trgovinski sud u Beogradu razrešio je problem privatizacije industrije Župa, koji je nedavno dovelo i do ekoloških problema.

Izvor: Beta

Subota, 26.11.2005.

15:42

Default images

Trgovinski sud je potvrdio odluku o raskidu kupoprodajnog ugovora Agencije za privatizaciju i kupca većinskog kapitala Hemijske industrije Župa. U presudi je navedeno da se ugovor o prodaji kapitala firmi Vektra M smatra raskinutim zbog neispunjenja ugovornih obaveza, što ni u naknadno ostavljenom roku kupac nije učinio.

Odlukom Trgovinskog suda ukinuta je i privremena mera kojom je većinskom vlasniku Župe Violeti Josifovoj bio dozvoljen ulazak u posed.

Hemijska industrija Župa privatizovana je pre godinu i po dana, a početkom marta radnici su počeli štrajk zbog neisplaćenih šest zarada. Dva meseca kasnije vlasnik 70 odsto kapitala, Violeta Josifova, napustila je fabriku u pratnji policije.

U proteklim sedmicama nedovoljno obezbeđene opasne materije koje su sirovine u proizvodnji Župe počele su da cure, pa je ministarsto za nauku i zaštitu životne sredine izdalo Naredbu o proglašenju stanja ugroženosti na području fabrike, a iz budžeta Srbije odobreno je osam miliona dinara za sanaciju stanja.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: