Suđenje Radovanu Stankoviću u BiH

Tribunal je prebacio u Sarajevo suđenje Radovanu Stankoviću, optuženom za ratne zločine u Foči 1992, saopšteno je u Hagu.

Izvor: B92

Četvrtak, 29.09.2005.

21:44

Default images

Stanković je prva osoba koju je Haški tribunal optužio, a kojoj će biti suđeno u zemljama bivše Jugoslavije, u skladu sa strategijom okončanja rada Tribunala do 2008. godine. Odlukom posebnog sudskog veća, Tribunal je proces protiv Stankovića ustupio Veću za ratne zločine Državnog suda BiH u Sarajevu.

Od hapšenja u julu 2002. u okolini Foče do danas, Stanković je bio u pritvoru haškog suda u Sheveningenu. On je u osam tačaka optužen za porobljavanje, silovanje i povrede ličnog dostojanstva muslimanskih žena u Foči, nakon što su u aprilu 1992. godine srpske snage zauzele grad.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: