Pet godina od štrajka u Kolubari

U Baroševcu, kod Lazarevca, svečano je obeleženo pet godina od štrajka rudara u "Kolubari" 2000. godine.

Izvor: B92

Četvrtak, 29.09.2005.

15:26

Default images

U saopštenju, koje je poslao Štrajkački odbor rudara iz 2000. godine, naglašava se da obeležavanje ove godišnjice ne može proći bez prisećanja na "dramatična zbivanja, koja su se na 'Kolubarinim' ugljenokopima desila tih dana", zbog čega je odbor zatražio da se hitno rasvetli ubistvo istražnog sudije Nebojše Simeunovića.

"Zahvaljujući čoveku koji je svoju savest i poštovanje zakona platio glavom, spašeni su životi jedanaest vodja tadašnjeg štrajka, kao i životi lidera DOS-a Borisa Tadića i Nebojše Čovića", kaže se u saopštenju.

Lideri petooktobarskog štrajka u "Kolubari" uputili su "najoštriji protest" vladi što još nije rešen "ovaj slučaj surovog ubistva, za koje se očigledno nastoji da bude zataškano".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

21 h

Podeli: