Ranjen Srbin s visokim činom u KPS

Ranjen je komandant regionalnog štaba Kosovske policijske službe u Gnjilanu, pukovnik Dejan Janković (1975) iz Štrpca.

Izvor: B92

Sreda, 28.09.2005.

20:45

Default images

Janković je ranjen u sredu uveče u blizini Starog Kačanika oko 18 sati, potvrdjeno je u Regionalnoj policiji u Uroševcu. U operativnom centru Regionalne policije u Uroševcu je rečeno da je Janković, koji je prebačen u prištinsku bolnicu, ranjen u ruku i da je van životne opasnosti.

U tom centru nisu navodili druge detalje, a prema srpskim izvorima, on je pogodjen jednim metkom u ruku na Partizanskom putu kod sela Stari Kačanik, kada je iz zasede pucano na automobil, u kojem se nalazio i njegov vozač Novica Stojanović, koji je nepovredjen.

Na Jankovića je pucano u kraju u kojem žive isključivo Albanci.

Drašković: Nastavak albanskog terorizma

Ministar spoljnih poslova SCG Vuk Drašković izjavio je da je večerašnje ranjavanje u Gnjilanu pukovnika Kosovske policijske službe Dejana Jankovića nastavak strategije albanskih ekstremista da terorizmom i zločinima nad Srbima ostvare nezavisno i etnički čisto Kosovo.

Sigurno im neće uspeti ni jedno ni drugo, jer je na nedavnom samitu UN u Njujorku usvojena obaveza da se svetska organizacija svim sredstvima suprotstavi terorizmu, bez obzira gde i ko ga počini i sa kojim političkim ciljem, rekao je Drašković agenciji Beta.

Još jedna potvrda nebezbednosti na KiM

Predsednica Koordinacionog centra za Kosovo i Metohiju Sanda Rašković-Ivić izjavila je da večerašnji napad na pukovnika Kosovske policijske službe Dejana Jankovića "još jednom potvrdjuje" da u toj pokrajini nisu ispunjeni osnovni standardi bezbednosti i zaštite ljudskih života.

"Još jednom se, na žalost, potvrdilo da osnovni standardi bezbednosti i zaštite ljudskih života na Kosmetu nisu ispunjeni", rekla je Rašković-Ivić agenciji Beta povodom ranjavanja Jankovića, inače Srbina s najvišim činom u KPS-u.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 5

Pogledaj komentare

5 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: