EP: Bilo genocida nad Jermenima

Evropski parlament saopštava da Turska mora da prizna genocid nad Jermenima za vreme otomanske vladavine 1915.

Izvor: B92

Sreda, 28.09.2005.

14:27

Default images

Evropski parlament kao preduslov za ulazak Turske u Evropsku uniju traži da Turska prizna genocid, a Turska je uvek insistirala na tome da ubijanje Jermena nije genocid, iako je stradalo oko 1.5 miliona ljudi. Evropski parlament traži i da Turska ponovo promeni reformisan krivični zakon.

Vlasti u Ankari su danas nagovestile da će početak razgovora o ulasku u EU zavisiti od zaključaka trenutnih pregovora, koji još nisu završeni. Zemlje-članice EU još se nisu usaglasile o sadržaju tog dokumenta, koji treba da odredi osnovne principe pregovora o prijemu Turske u EU.

Ambasadori EU će u ponedeljak u Briselu pokušati da nađu rešenje, od suštinskog značaja za početak pregovora o prijemu Turske u EU, najavljen za 3. oktobar.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: