Manji incidenti u Hrvatskoj

Hrvatska policija nije dobila prijavu za incident koji se dogodio u subotu uveče, kada je napadnut Lastin autobus u okolini Rijeke.

Izvor: B92

Ponedeljak, 22.08.2005.

17:45

Default images

Iste večeri je još jedan Lastin autobus napadnut u samoj Rijeci, u trenutku kada je na izbio sukob dve navijačke grupe. Tom prilikom je pokidan brisač na autobusu i plastični okvir registarske tablice, rekao je zamenik portparola hrvatskog MUP-a, Igor Štefanac. On je dodao da, zbog ova dva dogadjaja, ne bi trebalo smatrati da je ugrožena bezbednost srpskih autobusa.

„Kao što je mnogima poznato, ovo je redovna linija koja prometuje na relaciji Pula – Beograd i ona je uspostavljena prije nekoliko meseci i ovo je prvi ovakav dogadjaj koji je zabilježen. Osobno mislim da ga treba promatrati u kontekstu ovog sukoba koji se dogodio u Rijeci, a ne kao nešto što bi moralo zabrinjavati. Ono što je bitno u ovakvim situacijama je da osobe, koje su direktno uključene u takve dogadjaje, odmah izvjeste policiju, kako bi policija mogla odraditi svoj dio posla na najbolji i najbrži mogući način. Ovako, sa postojanjem odredjenog vremenskog odmaka vrlo je teško napraviti kvalitetnu obradu koja bi imala za cilj privodjenje osoba koje su odgovorne“, kazao je Štefenac.

Direktor medjunarodnog Lastinog saobraćaja, Željko Stojaković, kaže da će prevoz na linijama za Pulu, Split i Poreč raditi kao i do sada, uz preporuku vozačima da budu oprezniji i da ne reaguju na svaku provokaciju: „Prvo ćemo preko naših partnera iz Hrvatske, sa kojima radimo ove linije, Autotrans iz Rijeke, obavestiti policiju da se to desilo, a isto tako tražićemo informacije da li nešto treba da menjamo u svom načinu rada po pitanju bezbednosti i svih sitnica koje su bitne da se posao uradi na najbolji mogući način. Uobičajeno je i da se na ovako dugim relacijama prave odredjene pauze. Ranije to nismo radili, ali sada ćemo obavestiti i policiju u Rijeci o mestima gde se prave pauze. Znači i to ćemo da uradimo sa naše strane, pa valjda više neće biti problema.“

I zamenik portparola hrvatskog MUP-a, Igor Štefanac kaže da je dobar predlog da hrvatska policija bude obaveštena o mestima koja su predvidjena za pauze.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: