NLO na Plitvicama?

Još uvek se ne zna šta je to što što su na nebu iznad Plitvica snimili fotoreporteri jednog lista iz Karlovca. Međutim, mnogima to liči na NLO

Izvor: B92, RTL

Ponedeljak, 22.08.2005.

08:43

Default images

Dan nakon nesreće mađarskih sportskih aviona, fotoreporteri nedeljnika "7 dana" iz Karlovca snimili su fotografije na kojima se uz helikopter Hrvatske vojske, koji je tragao za drugim nestalim avionom, na fotografiji jasno vidi i za sada neidentifikovan objekat.

Goran Artić, iz Društva za ufološka i astroarheološka proučavanja "Duap polaris", objašnjava šta se na slici vidi: "Na njoj se jasno vidi jedna diskolika forma, koja ne može biti ni ptica, ne može biti balun, i ne pripada ni jednom poznatom tipu letjelice"

Iako takve fotografije do sada nisu bile retkost  u svetu, najčešće se ispostavljalo da je reč o fotomontažama, optičkim varkama ili, jednostavno, o greškama na samim aparatima. Stručnjaci koji su pregledali snimke s Plitvica isključuju takvu mogućnost. "Slika je stvarna, i zaista kvalitetna, snimljena je profesionalnim aparatom. Isključujemo mogućnost da je to bila nekakva greška u samom fotoaparatu", kaže Goran Antić.

Istražitelji nesreće mađarskih aviona tvrde da tih dana na području Plitvica radar nije zabeležio ni jedan nepoznati leteći objekat. Ipak, stručnjaci kažu da se na nebu često vide pojave koje je vrlo teško objasniti.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

14 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: