Lukić u Argentini, a Mladić?

Rasim Ljajić kaže da su se, posle Lukića u Buenos Ajresu i Bušara u Beogradu, strane diplomate raspitivale šta je sa Mladićem.

Izvor: B92

Petak, 19.08.2005.

19:35

Default images

Ministar za ljudska i manjinska prava i predsednik Nacionalnog saveta za saradnju sa Haškim tribunalom kaže da su se strani diplomati raspitivali o Mladiću.

"Juče me predstavnici međunarodne zajednice pitaju za Mladića, da li ima šta novo. Ja kažem da nemam nikakvih novih saznanja, osim onih koje sam već u više navrata saopštio. Znate šta je bio odgovor? Vi hapsite i nalazite Lukića u Argentini, hapsite najtraženijeg teroristu ovde u Beogradu, a ne možete da uhapsite Mladića", kaže Ljajić.

Ljajić kaže da bi bilo neodogovorno sa potpunom sigurnošću tvrditi da se Mladić ne nalazi u Srbiji: "Reći sa stopostotnom sigurnošću da Mladić nije u Srbiji, naprosto je neodgovorno. Ja ne znam da li je on u Srbiji, ali vrlo odgovorno tvrdim da na onim mestima na kojima smo ga tražili nije ostavljen nikakav trag koji bi ukazivao da se on u bilo kom periodu tu nalazio. Znači, ja ne kažem da on nije u Srbji, ne znam gde je, ali kažem da se nikada ozbiljnije nije radilo na ovom slučaju, kao što se sada radi. Odgovorno tvrdim to, kao i da postoji politička volja da on bude uhapšen i izručen tribunalu".

Ministar Ljajić dodaje da nema indicija da se, poput Milana Lukića, i bivši glavnokomandujući vojske RS skriva u nekoj latinoameričkoj državi.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: