Policija ne pušta magarce u vladu

Policija u Beogradu zaustavila je lidera Narodne seljačke stranke koji je pokušao da odvede magarca do sedišta Vlade Srbije.

Izvor: Beta

Petak, 19.08.2005.

14:29

Default images

Marjan Rističević je vodio magarca u Vladu u znak protesta zbog rada Ministarstva poljoprivrede i čitave vlade. Policija je zabranila Rističevićev skup jer nije prijavio da će na njemu učestvovati i životinje.

Rističević je sa 20-tak svojih pristalica poveo magarca, koga je nazivao Mlađa, kroz centar Beograda prema zgradi Vlade, kada ga je 50-tak metara od cilja zaustavio kordon od dvadesetak policajaca.

Magarac je bio "odeven" u platno sa natpisom "ekspert plus" i zakićen roze mašnom i cvetom. "Naš Mlađa da uđe u Vladu bio bi tamo najpametniji, a oni mu ne daju", negodovao je Rističević, koji je vodio životinju uz pratnju interventne jedinice. Na pitanje čiji je magarac, Rističević je odgovorio da je "Mlađa narodni predstavnik".

Kritikujući Vladu, a ponajviše rad ministarke poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Ivane Dulić-Marković, on je najavio nova okupljanja u okviru predizborne koalicije "Za Srbiju", koju pored NSS-a čine i druge manje, vanparlamentarne stranke.

Rističević je 2003. godine predao kandidaturu za predsednika Srbije na traktoru u pratnji devojaka u narodnim nošnjama. Prošle godine policija ga je sprečila da kandidaturu preda iz fijakera "šestoprega".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

14 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: