Danas: SPS kolektivno u PSS-u?

Funkcioner SPS-a Milutin Mrkonjić, kao i predsednik PSS-a Bogoljub Karić demantovali pisanje lista Danas o ujedinjavanju stranaka

Izvor: B92

Petak, 19.08.2005.

10:16

Default images

List Danas je, pozivajući se na izvore bliske stranci Bogoljuba Karića, objavio da su detalji integracije već dogovoreni, a da je Mrkonjić za to dobio i punu podršku Slobodana Miloševića. Inženjer sa terena, kako sebe predstavlja Milutin Mrkonjić, kaže da ostaje socijalista do kraja, a da je pisanje Danasa poturanje lažnih informacija iz straha od rasta popularnosti Slobodana Miloševića.

“To ne može nikada da se desi. Slobodan Milošević je neprikosnoveni lider Socijalističke partije Srbije, on je njen osnivač i mi možemo samo da govorimo o jačanju SPS-a nikako o njenom utapanju, posebno ne u neke sporedne i minorne vanparlamentarne stranke. To je gnusna laž i SPS ostaje jedinstvena i nepodeljena. Hajka koja se diže na gospođu Miru Marković i Marka Miloševića je suluda stvar, ali to je poturanje od strane vlasti po sistemu hleba i igara narodu da ne bi videli u čemu je suština problema”, izjavio je Mrkonjić za B92.

Bogoljub Karić takođe demantovao je danas pisanje lista Danas da vodi pregovore sa Socijalističkom partijom Srbije. U saopštenju se navodi da PSS nije klasična politička stranka, već saborni pokret koji okuplja sve ljude kojima je interes Srbije iznad svih drugih interesa. "Nema kolektivnog učlanjenja u PSS", navodi se u saopštenju koje prenosi agencija FoNet.

Generalni sekretar SPS-a Zoran Anđelković, koji ne pripada Mrkonjićevoj struji, rekao je Danasu da ne zna ništa o pregovorima sa PSS-om i da u njima nije učestvovao.

Povodom nedavnog poziva na ujedinjenje socijaldemokratskih partija, Anđelković je rekao da stranka Nebojše Čovića pripada toj orijentaciji, ali da su pregovori o ujedinjenju vođeni samo preko novina.

Dačić: Ne pada nam na pamet

Predsednik Glavnog odbora Socijalističke partije Srbije Ivica Dačić izjavio je danas da "SPS-u ne pada na pamet bilo kakvo utapanje u neku drugu političku stranku".

"SPS je stranka sa dugom tradicijom i jakom političkom idejom i kadrovskom bazom, pa nema nikakve potrebe da svoje političko postojanje vezuje za neke druge političke tvorevine koje mogu da se kratko zadrže na političkoj sceni", rekao je Dačić agenciji Beta.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

18 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

20 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

1 d

Podeli: