Direktor Instituta odbacio optužbe

Direktor Instituta za kardiovaskularne bolesti u Sremskoj Kamenici Ninoslav Radovanović, odbacuje optužbe članova sindikata.

Izvor: B92

Utorak, 26.07.2005.

19:43

Default images

Dugogodišnji direktor Instituta akademik Ninoslav Radovanović žestoko je optužio dvojicu otpuštenih hirurga dok je udruženje kardiotrokalnih hirurga SCG koje je stalo u njihovu zaštitu nazvao nekompetentnim.

Tokom protekle nedelje paralelno sa štrajkom upozorenja dela zaposlenih u Institutu koji se protive načinu vodjenja ove prestižne klinike od strane akademika Radovanovića sprovedena je i dvodnevna kontrola od strane republičke zdravstvene inspekcije.

Izveštaj republičke zdravstvene inspekcije koji govori da na Insttitutu za kardiovaskularne bolesti u Novom Sadu nije bilo pravnih i finansijskih mahinacija, na današnjoj pres konferenciji dobilo je nekoliko pojašnjenja.

Pre svega inspekcija se bavila periodom za prvih šest meseci 2005 godine iako se optužbe koje su na račun Instituta izneli predstavnici pokrajnskog Zavoda za zdravstveno osiguranje odnose na poslovanje u 2004. godini.

Zamoljen da prokomentariše ovu razliku dr Ninoslav Radovanović za B92 kaže da izveštaj poslednje, dakle, republičke inspekcije nije ni video i uputio nas na direktora pravne sluzbe kamnickog Instituta Ivana Stipića.

"Po ugovoru izmedju Instituta u Sremskoj Kamenici i pokrajnskog Zavoda za zdravstveno osiguranje, Zavod nema nikakve ingerencije i prava da vrši istragu kakvu su vodili u martu ove godine" rekao je Stipić.

Podsećamo, izveštaj zavoda je sačinjen u martu 2005. u kojem se ukazuje na odredjene nepravilnosti u radu ali i zahteva detaljnija istraga. Članovi komisije pokrajnskog Zavoda za zdravstveno osiguranje takodje su naveli da im predstavnici Instituta nisu dozvoljavali pristup svim dokumenitima koja su zahtevali.

Pored različitih izveštaja, tema koja je takodje ostala bez razjašnjenja jeste poštovanje medjudržavnih ugovora oko funkcionisanja klinike u Sloveniji na kojoj je pored akademika Radovanovića angažovano tridesetak zaposlenih sa Instituta.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

12 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

1 d

Podeli: