Promene u Politici

Upravni odbor Politike AD razrešio je Darka Ribnikara funkcije generalnog direktora Politike novine i magazini.

Izvor: B92

Utorak, 26.07.2005.

11:47

Default images

Na to mesto imenovan je Srđan Janićijević, a za zamenika generalnog direktora Politike AD profesor Filološkog fakulteta u Beogradu Mile Lompar.

Srđan Janićijević je vlasnik kompanija Komon sens i Hauzmajstor. Završio je Pravni fakultet u Beogradu, a radio je za Filip Moris u Lozani, Moskvi, Sankt Peterburgu i Alma Ati, a u većini zemalja centralne i istočne Evrope radio je u oblasti marketinga, prodaje, poslovnog razvoja i opšteg menadžmenta. Bio je glavni menadžer u Koka koli za SCG i Makedoniju od 2001, zet je Matije Bećkovića, člana Upravnog odbora Politike koji je nedavno za predsednika tog tela predložio režisera Emira Kusturicu.

Mile Lompar je profesor srpske književnosti XVIII i XIX veka i kulturne istorije Srba, a objavio je pet knjiga o Crnjanskom, Njegošu i Dragiši Vasiću.

UO Politike saopštava da će Darko Ribnikar imati zasluženo mesto u Politici koje odgovara njegovom dosadašnjem radu i mestu porodice Ribnikar u stogodišnjem postojanju kuće Politika. UO navodi i da novim rešenjima na rukovodećim položajima nema nameru da dovodi u pitanje važeće ugovore i druge preuzete obaveze, niti želi da izaziva bilo kakvo nezadovoljstvo nemačkog partnera. "Odluke imaju za cilj da ta saradnja bude poboljšana i unapređena kako bi plasman lista Politika i ostalih izdanja na tržištu bio bolji", navedeno je u saopštenju.

Nemačka kompanija VAC iznenađena je tom odlukom ali i najavila da će je poštovati, piše Politika. Direktor VAC u preduzeću Politika novine i magazini Joakim Caumzegel naveo je u saopštenju da to nije u duhu partnerstva koje je do sada negovano i koje je podrazumevalo i međusobno i informisanje i konsultovanje o takvim odlukama.

Ribnikar: Bio sam smetnja vladajućoj koaliciji

Darko Ribnikar je izjavio da nije posebno iznenađen odlukom o smeni jer je zaključio da su on i glavni i odgovorni urednik lista "Politika" Milan Mišić postali smetnja vladajućoj koaliciji. "Kroz ružnu i primitivno orkestriranu kampanju protiv mene i cele porodice Ribnikar, kojoj je prethodilo u više navrata jasno izraženo nezadovoljstvo vrha Vlade i vodeće stranke pisanjem Politike, posebno pojedinih komentatora, mogao sam da zaključim da s Mišićem postajem smetnja vladajućoj koaliciji, koja se priprema za izbore", izjavio je Ribnikar.

"Uporno sam se zalagao za to da Politika sledi stratešku orijentaciju što nezavisnijeg i objektivnijeg dnevnika, koji se obraća građanskoj, demokratskoj Srbiji, okrenutoj pozitivnim evropskim vrednostima, štiteći nacionalne interese naroda koji u njoj žive.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 9

Pogledaj komentare

9 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: