Odbaciti krivične prijave

Odlučeno da se odbace krivične prijave protiv državljana SCG koji borave u inostranstvu, a nisu regulisali vojnu obavezu,

Izvor: FoNet

Petak, 17.06.2005.

22:59

Default images

Ministarstvo odbrane SCG saopštilo je da Republički javni tužilac smatra da treba nastaviti sa krivičnim progonom. Na sastanku održanom u petak odlučeno je da se od predsednika Srbije Borisa Tadića i premijera Vojislava Koštunice zatraži da razreše nastali problem.

Stav Ministarstva odbrane je da ima mesta primeni člana 8. stav 2 Osnovnog krivičnog zakona, jer učinjena krivična dela predstavljaju neznatnu društvenu opasnost, pri čemu treba imati u vidu izmenjene društvene ekonomske i političke prilike, što učinjenim delima daje mali značaj, uz odsustvo štetnih posledica, navodi se u saopštenju.

U pogledu oslobadjanja od izvršenja izrečenih kazni zatvora po pravosnažnim sudskim odlukama, predloženo je da se, shodno inicijativi Tadića, to pitanje razreši kroz institute amnestije i pomilovanja.

Istovetan stav o predloženim rešenjima Ministarstva odbrane imali su i ministar za dijasporu Vojislav Vukčević, zamenik ministra pravde Branislav Bjelica, kao i pomoćnik ministra unutrašnjih poslova Miroslav Milošević, koji su prisustvovali sastanku.

Medjutim, zamenici Republičkog javnog tužioca preneli su stav Republičkog javnog tužioca koji smatra da nisu ispunjeni uslovi za primenu člana 8 stav 2 OKZ i da treba nastaviti sa krivičnim progonom, kaže se u saopštenju Ministarstva odbrane.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: