Most u NS bez upotrebne dozvole

Sekretar Vojvodine za privredu Jovan Vujičić kaže da je privremenom mostu u Novom Sadu istekla upotrebna dozvola.

Izvor: B92

Petak, 17.06.2005.

10:34

Default images

Vujičić je za Građanski list rekao da je upotrebna dozvola važila samo tri meseca od puštanja Drumsko-železničkog mosta u saobraćaj, 2000, a da od tada, prema njegovim saznanjima, nisu rađene provere ispravnosti i bezbednosti mosta.

Pokrajinski saveti za železnički i vodni saobraćaj i za putnu privredu dogovorili su se o pripremi predloga projekta konačnog rešenja za taj most. "Članovi saveta su ukazali da je neophodno ispitivanje bezbednosti mosta. Most svojom visinom stvara i probleme rečnoj plovidbi i ne zadovoljava potrebe železničkog Koridora 10", rekao je Vujičić.

Prema njegovim rečima, most je usko grlo za odvijanje teretnog saobraćaja, pa je zbog toga planirana izgradnja dva nova mosta, u dve faze. Prva faza obuhvatila bi izgradnju jednog kombinovanog drumsko-železničkog mosta, a druga posebnog drumskog mosta.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: