U susret turističkim agencijama

Predloženi zakon o turizmu predviđa da protiv turističkih agencija koje za propuste obeštete putnike nema prekršajnog postupka.

Izvor: Beta

Četvrtak, 12.05.2005.

20:54

Default images

"Želeći da izađemo u susret zahtevima turističkih agencija, obustavili smo prekršajni postupak u slučaju poravnanja i tako doveli u znatno bolji položaj turističke agencije", rekao je ministar trgovine, turizma i usluga Bojan Dimitrijević tokom rasprave o Predlogu zakona o turizmu u Skupštini Srbije.

Prema njegovim rečima, kontrola rada turističkih agencija je pooštrena mogućnošću da Ministarstvo oduzme licencu za rad u roku od sedam dana ukoliko agencija napravi prekršaj poput onog koji je napravila agencija "Fantazija", koja je prošle godine organizovala letovanje u Turskoj. Poslanici Srpske radikalne stranke su zatražili da akt o oduzimanju licence za obavljanje poslova iz oblasti turističke agencije ne donosi ministar, već nadležno ministarstvo.

Predloženim rešenjem predviđeno je da se licenca kategorije A izdaje za obavljanje poslova organizovanja putovanja u zemlji i inostranstvu, a licenca B kategorije za organizovanje turističkih putovanja u zemlji. Licenca bi važila pet godina.

Vlada je prihvatila amandman Zorana Anđelkovića iz Socijalističke partije Srbije kojim bi bilo omogućeno da i ferijalne, izviđačke i planinarske organizacije, kao što je to predviđeno za sindikalne organizacije, udruženja penzionera i ustanove socijalne i dečje zaštite organizuju turistička putovanja za svoje korisnike, bez svrhe sticanja dobiti.

Rasparava o amandmanima na Predlog zakona o turizmu biće nastavljena u ponedeljak, 16. maja.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: