Prvi sastanak grupe za povratak

Na sednici Radne grupe za povratak raseljenih na Kosovo i Metohiju, utvrđena su pravila njenog rada.

Izvor: B92

Četvrtak, 12.05.2005.

16:26

Default images

Predsedavajući Radne grupe za povratak raseljenih Gotfrid Kefner, koji je i šef Misije Visokog komesarijata UN za izbeglice (UNHCR), rekao je da su se obe strane dogovorile da se krene napred i radi na rešavanju političkih i tehničkih pitanja koja će omogućiti povratak. Kefner je rekao da će se sastanci održavati redovno i naizmenično u Prištini i Beogradu.

Dnevni red narednog sastanka, koji će se održati kroz nekoliko nedelja, će uskoro biti poznat, rekao je Kefner, dodajući da će jedna od tema sigurno biti pitanje imovine. Upitan kako komentariše činjenicu da se sve više ljudi iseljava sa Kosova, Kefner je rekao da ne želi da govori o statističkim podacima, već da je najvažnije to što postoji konsenzus obe strane da se problem reši.

Radna grupa za povratak je jedna od četiri koje su dogovorene na sastanku u Beču krajem 2003. godine, kada je iniciran dijalog Beograda i Prištine o tehničkim pitanjima.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: