Svedoci dali alibi optuženima

Bivši pripadnici JSO-a dali su alibi nekima od optuženih za atentat na Vuka Draškovića u Budvi.

Izvor: Beta

Četvrtak, 12.05.2005.

15:06

Default images

Svedok Dejan Ivković, koji je sada kao pripadnik Žandarmerije, šef obezbeđenja porodice prvooptuženog Milorada Ulemeka, izjavio je da je on bio u Budvi u junu 2000. godine, po tajnom zadatku koji je dobio od tadašnjeg komandanta JSO-a.

Ivković je naveo da je zadatak bio da od pripadnika vojske preuzmu jednu osobu, koja je trebalo da bude uhapšena i da je prebace za Beograd. Svedok je naveo da su sa njim u Budvi tada bili pripadnici JSO Boško Jović i Vukašin Vukašinović i na taj način dao alibi optuženima.

U optužnici su, medjutim, kao neposredni izvršioci atentata navedeni pripadnici JSO Branko Berček, Leonid Milivojević i Nenad Ilić.

Drugi svedok koji je danas dao iskaz, Nenad Ćebić, ranije je bio u obezbeđenju Ulemeka, a sada je zaposlen u Žandarmeriji. On je opisao da je sa Ulemekom na Lađevcima dočekao vojni helikopter sa pripadnicima JSO, dodavši da su u njemu bili Ivković, Jović i Vukašinović, čime je i on dao alibi optuženima.

Atentat na Draškovića je izvršen 15. juna 2000. godine u Budvi, ali je lider SPO i pored više metaka koji su ispaljeni na njega u kući u kojoj se nalazio prošao samo sa lakšim telesnim povredama.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 9

Pogledaj komentare

9 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: