Uhapšeni pripadnici Al Kaide

Pakistanske snage bezbednosti uhapsile su četvoricu stranaca osumnjičenih da pripadaju terorističkoj mreži Al Kaida.

Izvor: B92

Četvrtak, 31.03.2005.

15:07

Default images

U severozapadnom gradu Pakistana, u gradu Pešavaru, nedaleko od avganistanske granice, uhapšeni su jedan Avganistanac, jedan Rus muslimanske veroispovesti, jedan Turčin i jedan Španac bliskoistočnog porekla. "Oni su zadržani zbog sumnje da su povezani sa Al Kaidom", rekao je jedan zvaničnik obaveštajnih službi koji je želeo da ostane anoniman.

Hapšenje je obavljeno u kući Avganistanca, identifikovanog kao Abdul Aziz iz oblasti Kunduz. Ostali uhapšeni nisu imenovani.

Ministar informisanja, šeik Rašid Ahmed, je, međutim, za pakistansku državnu televiziju rekao da nijedan od uhapšenih nije na spisku najtraženijih terorista. "Zaplenili smo nešto lakog naoružanja i neku literaturu", rekao je on.

U Pakistanu je od terorističkih napada na SAD 11. septembra 2001. do danas uhapšeno na stotine osumnjičenih članova Al Kaide, u okviru saradnje Islamabada sa Vašingtonom u američkom "ratu protiv terorizma".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

23 h

Podeli: