"Najvažnije - Kosovo u Srbiji"

Najvažniji nacionalni interes Srbije je da Kosovo i Metohija ostane u sastavu Srbije, rekao je premijer Srbije Vojislav Koštunica.

Izvor: B92

Četvrtak, 31.03.2005.

13:16

Default images

On je za "Romske novine" u broju od petka, rekao da rešavanje statusa Pokrajine, stavljene Rezolucijom 1244 Saveta bezbednosti pod međunarodnu upravu, ima osnov u toj Rezoluciji "koja potvrđuje suverenitet naše zemlje na Kosovu i Metohiji" i da je bilo kakvo prekrajanje granica suprotno međunarodnom pravu i može da ugrozi stabilnost i bezbednost u jugoistočnoj Evropi.

"Mi predlažemo i zalažemo se za kompromis kada je u pitanju budući status pokrajine. Kompromis pre svega znači da niko ne može da dobije sve i da niko ne može da izgubi sve", naglasio je Koštunica.

Tadić: Bolja pozicija sa jakom ekonomijom

Predsednik Srbije Boris Tadić izjavio je da je ekonomsko jačanje Srbije jedan od najvažnijih preduslova i za rešavanje statusa Kosova.

"Tako bismo lakše ulazili u evroatlantske integracije i bili bismo mnogo zanimljiviji za ulazak u članstvo u Evropskoj uniji", rekao je Tadić, koji boravio u poseti Zrenjaninu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

35 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: