Ljajić: Igre koje štete državi

Rasim Ljajić kaže da Lukić i Pavković svojim ponašanjem smanjuju šanse da budu na slobodi do početka suđenja u Hagu.

Izvor: B92, "Veèernje novosti"

Subota, 12.03.2005.

11:39

Default images

"Zaista ne mogu da verujem da i Nebojša Pavković i Sreten Lukić ne vide da je u njihovom interesu da se predaju, da ne mogu večito da se skrivaju ili smišljaju igre kako bi izbegli odlazak u Hag. Hag neće odustati od njih", rekao je Ljajić za "Večernje novosti".

Ljajić kaže da više neće kontaktirati s Lukićem jer neće da bude deo njegove igre, kojom nastoji da izbegne odlazak u Hag. "Ta igra šteti državi i ne doprinosi dobroj legitimaciji zemlje u međunarodnoj zajednici, pogotovo ne sada, kada vraćamo poverenje sveta i Tribunala da sarađujemo s Hagom i kada smo na pragu da dobijemo Studiju o izvodivosti", kaže on.

Ljajić ocenjuje da odlazak u Hag Ratka Mladića nije uslov za pozitivnu ocenu Studije. "SCG će, ako izruči Tribunalu optužene koji su dostupni državnim organima, dobiti malo predaha, a onda će Mladić biti uslov za početak pregovora o Sporazumu o stabilizaciji i pridruživanju Evropskoj uniji i ulazak u Partnerstvo za mir", zaključuje Ljajić.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: