"Dve pesnice protiv Kurte i Murte"

U Subotici je početkom 2005. osnovan Vojvođanski otpor.

Izvor: B92

Subota, 26.02.2005.

12:29

Default images

Branimir Nikolić, osnivač tog pokreta, izjavio je da je VO antiteroristička jedinica koja će nasiljem odgovoriti na nasilje i da simbol te organizacije, dupla pesnica, simboliše borbu protiv Kurte i Murte, a da su osnovni programski ciljevi organizacije borba protiv korupcije i organizovanog kriminala, za evropske integracije i zaštitu građanskih prava.

"Nikakve se promene u najbitnijim institucijama nisu desile, a Miloševićevi tajkuni u sprezi sa aktuelnim vlastima, zaštićeni policijom i pravosuđem, otimaju i pljačkaju po Srbiji", rekao je Nikolić.

"Kada se pokrene postupak protiv mene, to ide ubrzano, a kada ja nešto pokrenem, kao u slučajevima s Filipom Cepterom, Jožefom Kasom ili Miodragom Kostićem, ništa se ne dešava", rekao je Nikolić i podsetio da se u sudu vodi šest krivičnih postupaka protiv njega zbog uvreda i klevete. "Upadali su mi u stan, doživeo sam strahovite torture. Nećemo više da budemo glineni golubovi jer će nas sve pobiti, a na nasilje ćemo odgovoriti nasiljem", dodao je on za Radio Kojot.

Nikolić kaže da je Vojvođanski otpor logičan sledbenik Otpora, ali da nema ništa zajedničko sa istoimenom kompromitovanom političkom frakcijom.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

14 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: