I Britanci maltretirali Iračane

Tri britanska vojnika osuđena su na kazne zatvora zbog zlostavljanja iračkih civila.

Izvor: B92

Subota, 26.02.2005.

10:50

Default images

Pomenuti Iračani zatvoreni su zbog krađe humanitarne pomoći. Kako javljaju agencije, desetar Denijel Kenjon osuđen je na 18 meseci zatvora jer je pomagao u zlostavljanju zatvorenika, o incidentu nije obavestio pretpostavljene i nije prijavio druge vojnike koji su dva naga Iračanina primoravali da simuliraju oralni seks.

Mlađi desetar Mark Kuli osuđen je na dve i po godine zbog dizanja zatvorenika viljuškarom i simuliranja udaranja, a Daren Larkin na pet meseci zatvora.

Fotografije zlostavljanih Iračana pokrenule su poređenja sa zlostavljanjima koja su vršili američki vojnici u "Abu Graibu" i u Velikoj Britaniji izazvale veliki bes u javnosti. Premijer Toni Bler nazvao ih je šokantnim i užasnim.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: