Železničari najavili štrajk upozorenja

Sindikat železničara uskoro će početi seriju jednočasovnih štrajkova jer nisu povećane zarade zaposlenih po dogovoru.

Izvor: B92

Četvrtak, 13.01.2005.

18:53

Default images

Štrajkovi će početi u znak protesta zbog nepoštovanja sporazuma iz jula prošle godine kada je dogovoreno povećanje zarada. Predsednik Sindikata železničara Vukašin Cvetković rekao je da će započeni štrajkove upozorenja, a zatim i generalni štrajk u Železničko-transportnom preduzeću "Beograd", ukoliko Vlada Srbije ne promeni odnos prema toj kompaniji.

"Trebalo je da bude usvojen zakon o železnici, koji bi odredio položaj železnice u Srbiji, a do donošenja zakona je zaustavljen najveći broj subvencija za ŽTP, što je otežalo položaj preduzeća", naglasio je on i dodao da Vlada ne poštuje ni dogovor o povećanju zarada železničarima.

Cvetković je istakao da je u aneksu sporazuma, koji su sindikati i Vlada Srbije potpisali u julu prošle godine, određeno da će fond zarada u ŽTP-u biti uvećan iznosom plata koje bi primali radnici koji su dobrovoljno napustili preduzeće u prošloj godini.

Prema njegovim rečima, iz ŽTP-a je otišlo 1.350 radnika, a decembarske plate zaposlenih trebalo je da budu povećane za više od pet odsto.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: