Lončar: Da li je bilo prekoračenja

Ministar za lokalnu samoupravu Zoran Lončar, kaže da treba utvrditi da li su odbornici SO Preševa prekoračili ovlašćenja.

Izvor: B92

Četvrtak, 13.01.2005.

17:13

Default images

Lončar je to rekao reagujući na izjavu savetnika premijera Srbije Aleksandra Simića, da postoji mogućnost da bude raspuštena Skupština opštine Preševo. Lončar smatra da tek treba da se utvrdi da li su odbornici prekoračili nadležnosti koje im daje Zakon o lokalnoj samoupravi.

Iako je naveo da ne želi da izbegne odgovor na pitanje, Lončar nije želeo konkretno da odgovori na pitanje da li su odbornici prekršili zakon: "Ovaj Zakon je bitno drugačiji od zakona koji su ranije bili na snazi i potpuno je usklađen sa evropskom Poveljom o lokalnoj samoupravi. Zakonom su strogo pravno određeni razlozi zbog kojih, ako su ispunjeni, dolazi do raspuštanja jedinice lokalne samouprave. Najkraće rečeno, bilo kakva ocena političke celishodnosti rada lokalnih organa, za razliku od prethodnog Zakona, u ovom Zakonu je izostavljena."

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: