SUS: Totalitarizam na univerzitetima

Studentska unija Srbije odlučila je da privremeno povuče predstavnike iz univerzitetskih organa.

Izvor: B92

Četvrtak, 13.01.2005.

14:50

Default images

SUS će početi vaninstitucionalnu borbu za demokratizaciju univerzitetskih ustanova u Srbiji jer smatra da je na Beogradskom univerzitetu ponovo na delu totalitarizam.

SUS optužuje Ministarstvo prosvete da se direktno meša u unutrašnje izbore u Savezu studenata Beograda i da su opet ugrožene sloboda i autonomija javnog delovanja studenata na univerzitetu. Navodi se i da Ministarstvo prosvete podržava smenjenog predsednika Saveza studenata Beograda, koji je iz stranke ministra prosvete Slobodana Vuksanovića, uz podsećanje da dekani dva puta nisu izabrali predstavnike studenata u Savet Univerziteta, a predložio ih je SUS.

U saopštenju se navodi i da je SUS zakazivao sastanke kod ministra prosvete, ali bezuspešno, pa će akcije usmeriti na donošenje zakona kojim će biti uređeno pristojno i demokratsko učešće studenata u upravljanju ustanovama visokog obrazovanja i studentskog standarda.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 9

Pogledaj komentare

9 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: