JUKOM: Pitanja za Marovića

Komitet pravnika za ljudska prva traži od predsednika SCG Svetozara Marovića da saopšti da li je Branko Krga penzionisan.

Izvor: B92, Beta

Četvrtak, 13.01.2005.

13:54

Default images

JUKOM je Maroviću postavio pitanje da li je odluka o penzionisanju bivšeg načelnika Generalštaba Vojske Srbije i Crne Gore doneta i, ako jeste, po kom osnovu se penzionisan načelnik Generalštaba pojavljuje u javnosti u vojnoj uniformi, odnosno po kom osnovu još traje proces prenošenja dužnosti na novog načelnika Generalštaba Dragana Paskaša.

JUKOM od Marovića traži i da ih obavesti da li Krga prima platu aktivnog oficira ili penziju, što može učiniti slanjem Krginog odsečka penzije. JUKOM zahteva i uvid u Odluku prema kojoj je Paskaš postavljen na mesto načelnika Generalštaba VSCG

Sve informacije se traže kako bi bila otklonjena konfuzija koju proizvodi ponašanje bivšeg načelnika Generalštaba, navodi JUKOM.

Primopredaja u petak

U međuvremenu, Ministarstvo odbrane SCG saopštava da će primopredaja dužnosti načelnika Generalštaba VSCG biti obavljena u petak. Novi načelnik Generalštaba Dragan Paskaš preuzeće dužnost od dosadašnjeg načelnika Branka Krge u petak u Domu garde na Topčideru. Primopredaji će prisustvovati i ministar odbrane SCG Prvoslav Davinić i članovi Kolegijuma Generalštaba VSCG.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: