Na tržištu Srbije lažna ulja

Direktor marketinga u preduzeću "INA-maziva" iz Zagreba kaže da se u Srbiji prodaju falsifikovani proizvodi te kompanije.

Izvor: B92

Četvrtak, 13.01.2005.

13:40

Default images

Prema rečima Roberta Mandakovića, hrvatskom proizvođaču maziva time je naneta ogromna šteta. On je za novosadski mesečnik "Balkan enerdži magazin" rekao da na tržištu u Srbiji postoje kopije nekih proizvoda "INA-maziva", ali da su te kopije sumnjivog kvaliteta. Osim toga, tvrdi Mandaković, u Srbiji i nekim zemljama regiona ne postoji kontrola uvoza baznih ulja, što potvrđuju partneri INA-e.

Mandaković tvrdi da, prema informacijama koje je dobio, ko god se obrati nadležnom ministarstvu dobija dozvolu za uvoz. "Posle toga, bazna ulja završavaju direktno u raznim pakovanjima, najčešće nepoznatih marki. INA poseduje dokaze da se u falsifikovanim pakovanjima naših proizvoda nalaze takva bazna ulja, često bez ikakvih hemijskih dodataka. Međutim, bez obzira na to što je i INA finansijski oštećena, najviše su oštećeni krajnji kupci", kaže on.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: