Fila: Prisluškivao me DB

Advokat Toma Fila tvrdi da ima zapisnik o svojim telefonskim razgovorima koje je prisluškivao DB.

Izvor: B92, "Veèernje novosti"

Četvrtak, 13.01.2005.

11:36

Default images

"Večernje novosti" pišu da su u operaciji "Kaktus" zabeleženi razgovori "Fikija", kako je bilo šifrovano ime za Tomu Filu, s novinarima, članovima porodica optuženih koje je branio, kolegama i advokatima iz njegove kancelarije.

Fila je protiv NN osobe podneo krivičnu prijavu zbog zloupotrebe službenog pložaja i od tužilaštva tražio da pokrene krivični postupak protiv bivšeg ministra policije Srbije Dušana Mihajlovića i bivšeg šefa Državne bezbednosti Gorana Petrovića. Fila je predložio da kao svedok bude saslušan radnik DB-a Igor Kecojević, a priložio je i više izveštaja iz operacije "Kaktus" u kojima se tvrdi da je praćeno i prisluškivano više od 100 osoba.

Fila je advokat bivšeg šefa DB-a Radomira Markovića i navodi da su zabeleženi njegovi razgovori s novinarima "Večernjih novosti", "Glasa javnosti", s Mirom Marković, Nikolom Šainovićem, advokatom Branimirom Guglom i sudijom Goranom Čavlinom.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 7

Pogledaj komentare

7 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: