Svedok o sudaru sa atentatorima

U nastavku suđenja za ubistvo premijera Zorana Đinđića, svedočili su Siniša Glišić i Miroslav Garić.

Izvor: B92

Četvrtak, 13.01.2005.

10:54

Default images

Glišić je pripadnik Vojske Republike Srpske, a Garić policajac koji je 12 marta radio na obezbeđenju zgrade Vlade Srbije. Glišićje rekao da je 12. marta u Ulici admirala Geprata u njegov "golf" dva puta udario crni "pasat" pančevačke registracije i zatamnjenih stakala, da bi se potom munjevitom brzinom udaljio.

On je dodao da je o svemu obavestio svog nadležnog starešinu i da je istog dana sa pripadnicima vojne bezbednosti obišao mesto incidenta, jer je postojala indicija da je događaj u vezi sa ubistvom premijera.

U nastavku pretresa svedočio je policajac Miroslav Garić koji je rekao da je čuo dva pucnja kada je izvršen atentat. Garić je posvedočio da su pucnji bili identične jačine i da su usledili u razmaku od oko jedne sekunde. On je dodao da je potom uzeo automatsku pušku i potrčao prema dvorištu zgrade Vlade Srbije. Prema njegovim rečima, dva čoveka na prozoru obližnje zgrade pokazali su da je da je pucano iz zgrade u ulici Admirala Geprata 14. "Na prozoru je bio kolega policajac koji je rekao da je odatle pucano i da vidi dve čaure", naglasio je svedok.

Suđenje se nastavlja 14. februara, a ne sutra, jer je Milorad Bracanović, koji je trebalo da svedoči, obavestio sud da zbog bolesti neće moći da dođe. Pošto je to već drugi put kako obaveštava sud da se neće pojaviti, predsedavajući sudskog veća Marko Kljajević, rekao je da će, ako se ustanovi da Bracanović nije bolestan, naložiti da u nastavku suđenja on prinudno bude doveden u sud.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: