Svedočio Ratko Marković

U četvrtak je na suđenju Slobodanu Miloševiću svedočio Ratko Marković bivši potpredsednik Vlade Srbije.

Izvor: B92, SRNA

Četvrtak, 13.01.2005.

10:53

Default images

Ratko Marković, nekadašnji potpredsednik Vlade Srbije i šef tima za pregovore o Kosovu 1998. i 1999, svedočio je o neustavnim odlukama Slovenije i Hrvatske koje su 1991. proglasile nezavisnosti. Marković, koji je početkom 90-tih bio sudija Ustavnog sud SFRJ, u četvrtak je pred Haškim tribunalom s Miloševićem tumačio odluke Ustavnog suda, slažući se da je neustavna bila i deklaracija o nezavisnosti Makedonije.

“Ustavni sud je ukazivao i vi ste pročitali nekoliko takvih argumenata da je sve to moguće izvesti na način koji bi bio u skladu sa Ustavom, saglasnošću svih federalnih jedinica i po postupku koji je predviđen za promenu Ustava. Ali ni jedna od republika, ni Slovenija ni Hrvatska, nisu htele da idu tim putem“, rekao je svedok.

Čestitke Miloševiću

Sedam Nikšićana je Slobodanu Miloševiću čestitalo takozvanu Srpsku novu godinu oglasom u listu "Dan".

"Branio si srpski narod kao Obilić na Kosovu. Primi pozdrav i čestitku za Srpsku novu godinu", navodi se čestitki, koju su potpisali Željko Pejović, Obren Višnjić, Vule Šakotić, Radovan Cerović, Baćo Vučić, Bucko Milošević i Goran Bajović.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 7

Pogledaj komentare

7 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: