Gotovina traži kompromis?

Haški optuženik Ante Gotovina spreman je na kompromis.

Izvor: B92, SRNA

Sreda, 12.01.2005.

10:56

Default images

Kako piše "Večernji list", Gotovina je spreman da se odmah pojavi pred sudom i odgovori na optužbe o ratnim zločinima, ali samo ako Haški tribunal njegov slučaj prepusti hrvatskom pravosuđu.

List tvrdi da poseduje pismo koje je advokat Ante Gotovine poslao predsedavajućem Saveta Evropske unije. U pismu se navodi da je Gotovina spreman da se pojavi pred sudom ako mu bude omogućeno suđenje u Hrvatskoj jer je uveren da suđenje u Hagu ne bi bilo pravedno.

Portparol glavnog tužioca Haškog tribunala Florans Artman rekla je da neće biti pregovora s haškim begunicma i da Gotovina mora da se preda.

Šef Dokumentaciono-informativnog centra "Veritas" Savo Štrbac je, međutim, rekao da raspolaže informacijama da se haški optuženik Ante Gotovina i dalje krije na području Hercegovine i  Dalmacije. Štrbac, ipak, ne veruje da će Haški tribunal slučaj Gotovina prepustiti hrvatskom pravosuđu,  pre nego što se optuženi pojavi pred sudom u Hagu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 6

Pogledaj komentare

6 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: