Okončana debata o ekonomskim zakonima

Skupština Srbije završila je debatu o grupi ekonomskih zakona i počela raspravu o izmenama zakona o lokalnoj samoupravi.

Izvor: Beta

Četvrtak, 09.12.2004.

19:45

Default images

Poslanici su odlučili da objedinjeno raspravljaju o Predlogu zakona o izmenama i dopunama zakona o lokalnoj samoupravi i Predlogu zakona o raspodeli transfernih sredstava iz budžeta Srbije i učešću opština, gradova i grada Beograda u porezu na zarade u 2005. godini

Ministar finansija Mlađan Dinkić je, obrazlažući te predloge, kazao da će se time obezbediti 30 do 40 odsto učešća za opštine u porezu na zarade, jer se od 2005. godine ukida porez na promet od koga su ranije finansirane lokalne samouprave.

Poslanici Skupštine Srbije ranije su u četvrtak završili su raspravu o paketu ekonomskih zakona. Završena je rasprava o Predlogu izmena i dopuna Zakona o porezu na dohodak građana, Zakona o porezima na imovinu i Zakona o akcizama, Predlogu zakona o fiskalnim kasama.

Sve poslaničke grupe, osim Srpske radikalne stranke najavile su da će podržati usvajanje svih predloženih ekonomskih zakona.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: