Svedočiće i bivši rukovodioci DB-a

Odlukom sudskog veća Okružnog suda, u procesu za ubistva na Ibarskoj magistrali svedočiće i bivši rukovodioci DB-a.

Izvor: B92

Četvrtak, 09.12.2004.

15:17

Default images

Sudsko veče prihvatilo je u četvrtak da u nastavku tog procesa, kao svedoci, budu saslušani Goran Petrović i Zoran Mijatović i bivši ministar policije Dušan Mihajlović. Prihvaćen je i predlog advokata odbrane da kao svedoci budu saslušani radnici beogradskog centra DB-a, koji su učestvovali u praćenju lidera Srpskog pokreta obnove Vuka Draškovića, početkom oktobra 1999.

U nastavku procesa će biti obavljena i dopuna saobraćajno-tehničkog veštačenja. Sudsko veće, međutim, odbilo je zahtev branilaca da od Bezbednosno-informativne agencije bude zatražen izveštaj o navodnom prisluškivanju ranijeg Sudskog veća, tužioca i advokata.

Optužnica za zločin na Ibarskoj magistrali proširena je novom, kojom su obuhvaćeni i bivši komandant Jedinice za specijalne operacije Milorad Ulemek, članovi te jedinice Duško Maričić, Branko Berček i Leonid Milivojević i bivši sef beogradske policije Branko Đurić i direktor Savezne uprave carina Mihalj Kertes.

Za zločin na Ibarskoj magistrali, koji se dogodio 3. oktobra 1999, ranije su optuženi bivši šef DB-a Radomir Marković, bivši pripadnici JSO Nenad Ilić i Nenad Bujošević, nekadašnji šef DB-a Beograda Milan Radonjić i bivši čelnici saobraćajne policije Vidan Mijailović i Dragiša Dinić.

Suđenje se nastavlja u januaru 2005.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: