Da li će opština tužiti Vladu

Predsednik opštine Medveđa Slobodan Drašković kaže da Vlada Srbije od maja ne finansira započete projekte. Vlada odbacuje optužbe.

Izvor: B92

Četvrtak, 09.12.2004.

11:01

Default images

Drašković je najavio tužbu protiv resornih ministarstava ako ne ispune obaveze. Kako za B92 javlja dopisnik B92 Bratislav Ilić, radovi na više od 70 odsto projekata su prekinuti. Drašković navodi da je do prekida došlo kada su Ministarstvo finansija i Ministarstvo za kapitalne investicije preuzeli ingerencije Koordinacionog tela za jug Srbije.

Predstavnci Vlade Srbije pregledali su kompletnu dokumentaciju i odobrili 173 miliona dinara za nastavak radova, ali je sve ostalo na obećanjima. Mi imamo pravo da tužimo sopstvenu vladu i ministarstva i da blokiramo račun jer su oni preuzeli obavezu. Ako nas budu tužili izvođači radova i mi ćemo morati da tužimo Vladu", kaže on.

Drašković je nezadovoljan i saradnjom s donatorima jer su neke nevladine organizacije u svojim izveštajima predstavile netačne podatke o finansiranju projekata.

Ministarstvo finansija odbacuje optužbe

Ministarstvo finansija Srbije saopštilo je da je na račun 11 opština koje su u Programu unapređenja komunalne infrastrukture opština južne Srbije, početkom decembra prebacilo ukupno 53 miliona dinara.

Kako se navodi u saopštenju, time ministarstvo finansija negira optužbe predsednika opštine Medveđa Slobodana Draškovića da Vlada Srbije neispunjava obaveze finansiranja započetih infrastrukturnih projekata na jugu Srbije. "Opštini Medveđa od ukuponog iznosa novčanih sredstava pripalo je 1.135.525 miliona dinara, dok je 637.948 dinara namenjeno postavljanju, odnosno rekonstrukciji uličnog osvetljenja, a 497.577 dinara uređenju školskog dvorišta", dodaje se u saopštenju.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: