Montgomeri: Srbija neće brzo u EU

Izvor: B92

Subota, 09.10.2004.

21:23

Default images

Bivši ambasador SAD u Beogradu Vilijam Montgomeri rekao je da Srbija neće brzo ući u Evropsku uniju.

Montgomeri je rekao da Srbija neće ući u EU dok se ne reši status Kosova. "Sve dok za Kosovo ne bude pronađeno zadovoljavajuće rešenje, koje će prihvatiti i Srbi i Albanci, Srbija neće biti u stanju da se oslobodi nacionalizma i krene brzo ka EU, a što je najvažnije cela demokratska tranzicija biće ugrožena", naveo je Montgomeri u autorskom tekstu za list "Republika".

Montgomeri je rekao i da međunarodna zajednica nema ni političke volje ni sposobnosti da isplanira budućnost za Kosovo, kao ni da taj plan sprovede. Problem Kosova, kako je rekao Montgomeri, je suviše težak za rešavanje. On je dodao da ni danas nema dobar odgovor na pitanje da li je bombardovanje Jugoslavije bilo jedina opcija i da li je postiglo svoj cilj.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 5

Pogledaj komentare

5 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: