Ubijen sunitski sveštenik

Izvor: B92

Subota, 09.10.2004.

20:27

Default images
Vodeći protalibanski sunitski sveštenik, muftija Džamil Ahmad Kan i njegov pomoćnik ubijeni su u gradu Karačiju.

Kako je saopštila policija, Kan i njegov pomoćnik ubijeni su kada su nepoznati napadači na motorima otvorili vatru na Kanov kombi u blizini  njegove kuće, u istočnom delu Karačija. Kan je tom prilikom zadobio šest prostrelnih rana na prsima i stomaku i podlegao je ranama u bolnici.Bolnički izvori su rekli i da je  Kanov pomoćnik ubijen, ali nisu naveli detalje.

Incident je usledio nakon dva  krvava napada koja su se dogodila ovog meseca na religijskim okupljanjima u Pakistanu u kojima je poginulo više od 70 sunitskih i šiitskih muslimana.

Kan je bio blizak saradnik muftije Nizamudina Žamzaija, vodećeg protalibanskog sveštenika, koji je pripadao radikalnoj Deobandi školi islama i  koga su nepoznati napadači ubili u Karačiju u maju.

Prema izjavama očevidaca, nakon ubistva Kana stotine studenata islamskih škola izašli su na ulice protestvujući zbog ubistva. Oni su bacali kamenje na prodavnice i vozila u istočnom delu Karačija.

Pakistan je većinski   zemlja sunitskih muslimana, dok šiiti čine oko 15 procenata od 150 miliona stanovnika koliko ima Pakistan.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: