Otmičari oslobodili američkog novinara

Izvor: Beta

Nedelja, 22.08.2004.

21:48

Default images
Otmičari su u nedelju oslobodili američkog novinara Micaha Garena.

Garen se sada nalazi u Nasiriji, u sedištu radikalnog šiitskog vođe Moktade al Sadra. "Vrlo sam zahvalan svima koji su radili kako bi me zaštitili i izdejstvovali moje oslobađanje", rekao je Garen katarskoj televiziji Al Džazira.

Šef Al Sadrove kancelarije u Nasiriji Aus al Kafadži rekao je da su otmičari Garena pustili na slobodu, dodavši da je on otet kako bi se izvršio pritisak na američku armiju da obustavi ofanzivu protiv Al Sadrovih pristalica u svetom gradu Nadžafu.

Grupa, koja sebe naziva Tajnom grupom za operacije milicije Moktade al Sadra, saopštila je u petak putem interneta da je otela jednog američkog novinara, ali da će ga osloboditi jer se on protivi politici američke administracije u Iraku.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: