"Rok za izručenje Mladića - juče"

Izvor: B92

Nedelja, 22.08.2004.

10:43

Default images

Američki ambasador u Beogradu izjavio je da postoji "gvozdena odlučnost" SAD da se privedu pravdi Karadžić i Mladić.

"Srbija i Crna Gora je nedavno ponovila odlučnost da ispuni svoje međunarodne obaveze i računamo na to da će te obaveze biti ispunjene", izjavio je Majkl Polt u intervjuu za Politiku od nedelje.

Američki ambasador je odbacio tvrdnje da je Vašington spreman da prekine rad Tribunala, čak i ako neki haški optuženici ne budu uhvaćeni do 2008. godine, kada prestaje mandat tom međunarodnom sudu. "Kategorički tvrdim da to nije istina. Odlučni smo da učinimo sve što možemo da pravda i u tim slučajevima bude zadovoljena", rekao je on.

Polt je takođe, odbacio da između vlasti u Beogradu i Vašingtona postoji bilo kakav dogovor prema kome bi se četvorici srpskih generala optuženih pred Tribunalom sudilo pred domaćim sudovima, ako prethodno bude izručen Ratko Mladić.

Na pitanje do koje mere američka administracija može da bude strpljiva, ambasador je kazao: "Odgovoriću vam kao što sam nedavno odgovorio na pitanje koji je rok za isporuku Ratka Mladića Hagu. Odgovor je bio - juče. Toliko nestrpljivo".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

22 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: