Preneta osnivačka prava medija manjina

Izvor: B92

Utorak, 29.06.2004.

19:05

Default images
Skupština Vojvodine usvojila je predloge odluka o prenošenju osnivačkih prava nad medijima na jezicima nacionalnih manjina.

 Prava se prenose na manjinske nacionalne savete. Sa Skupštine Vojvodine na manjinske nacionalne savete preneta su osnivačka prava nad Javnim preduzećem (JP) "Mađar so", JP "Het nap", Novinsko-izdavačkom ustanovom (NIU) "Hlas ljudu", NIU "Ruske slovo", NIU "Libertatea", NIU "Hrvatska riječ", kao i NIU "Them".

Za predloge odluka u utorak su glasali poslanici Demokratske stranke i Saveza vojvođanskih Mađara, dok su uzdržani bili predstavnici Lige socijaldemokrata Vojvodine i Demokratske stranke Srbije.

Protiv prenošenja osnivačkih prava na manjinske nacionalne savete izjasnile su se i redakcije listova "Ruske slovo", "Libertatea" i "Hlas ljudu", ocenivši da će finansiranje tih listova biti dovedeno u pitanje, ukoliko im osnivač više ne bude Skupština Vojvodine. Redakcijama tih listova u sličnom zahtevu priključio se i štrajkački odbor lista "Mađar so".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

23 h

Podeli: