Kosumi: Izbor Tadića dobra vest

Izvor: FoNet

Utorak, 29.06.2004.

17:26

Default images

Kosovski zvaničnici pozdravljaju pobedu Borisa Tadića na izborima za predsednika Srbije.

Mešutim, oni dodaju da Tadić treba da dokaže da je demokratski raspoložen prema Pokrajini, ocenjuje Radio Slobodna Evropa.

Portparol predsednika Kosova Ibrahima Rugove Muhamet Hamiti smatra da će se proreformska i prozapadna orijentacija Tadića "ubrzo isprobati u odnosima prema Kosovu".

Bajram Kosumi, član Predsedništva kosovske skupštine iz Alijanse za budućnost Kosova ocenjuje da je izbor Tadića dobra vest, ali i pored toga, smatra Kosumi, Srbija i demokratija su dva različita pojma. Prema rečima Kosumija, dobro je što će se sada kosovski Srbi koji zavise od zvaničnog Beograda, rukovoditi demokratskim principima. Kosovski zvaničnici očekuju i stavove Tadića o razgovorima Beograda i Prištine o tehničkim pitanjima i eventualnom povratku kosovskih Srba u privremene institucije Kosova, izveštava Radio Slobodna Evropa.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: