“Pitali su me da li je Đinđić umešan”

Izvor: B92

Utorak, 29.06.2004.

16:37

Default images

Bivši potpredsednik Vlade Srbije Čedomir Jovanović saslušan je i po dobrovoljnom pristanku testiran na detektoru laži.

Jovanović je u utorak saslušan u Upravi za borbu protiv organizovanog kriminala, u vezi sa ubistvom bivšeg radnika DB-a Momira Gavrilovića.

Jovanović, koji je nakon višesatnog ispitivanja, održao konferenciju za novinare, rekao je da je na svoj zahtev testiran napoligrafu, tj. detektoru laži, ali i da ceo slučaj predstavlja političku zloupotrebu. Jovanović je, ujedno, novinarima preneo i neka od pitanja koja su mu postavljana tokom saslušanja:

“Da li je Zoran Đinđić naručio ubistvo Momira Gavrilovića, da li sam ja izvršio ubistvo Momira Gavrilovića, da li znam ko je to uradio, da li je Zoran Đinđić bio upućen u organizaciju tog ubistva, da li sam ja od nekoga tako nešto tražio po njegovom nalogu, da li je neki drugi saradnik premijera tako nešto učinio, da li je to učinio Dušan Mihajlović, Goran Petrović, Zoran Mijatović, Vladimir Popović... to je strašno. Ne zbog toga što mi nemamo odgovor na ta pitanja, nego zbog toga što to govori o stepenu bolesti koja postoji, danas, u našem društvu, koji proizilazi iz nemoći jedne politike, koju oličava Vojislav Koštunica”, kazao je Jovanović.

Jovanović je optužio premijera Srbije Vojislava Koštunicu, ministra policije Dragana Jočića i direktora BIA Radeta Bulatovića da skrivaju izveštaj u kome su proverene tvrdnje Milorada Ulemeka o prenošenju 600 kilograma heroina iz Srbije, najavivši da će ih zbog toga tužiti: “Voleo bih da vidim taj poligraf, na kojem bi Vojislav Koštunica, ili njegov prvi policajac, nestašni gospodin Jočić, odgovorili na pitanja da li su zloupotrebili smrt Momira Gavrilovića u političkom obračunu sa vladom Zorana Đinđića, sa Demokratskom strankom i našom policijom. Voleo bih da na poligrafu odgovori na pitanje da li možda zna ko je četrnaest meseci skrivao Milorada Ulemeka i ko je dogovorio njegovu predaju, na način koji vređa naše društvo, s obzirom na odbranu koju je on ponudio u sudskom procesu, koji se vodi protiv njega”.

Inače, MUP Srbije saopštio je da je Jovanović saslušan, kao i da je po dobrovoljnom pristanku poligrafski testiran u vezi sa ubistvom Momira Gavrilovića.
Podsetimo, Momir Gavrilović ubijen je 2. avgusta 2001. godine nakon što je razgovarao sa saradnicima tadašnjeg predsednika SRJ Vojislava Koštunice.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

97 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: