Požarevac se zatrpava smećem

Izvor: B92, Beta

Utorak, 29.06.2004.

09:17

Default images

Radnici požarevačkog JKP "Komunalne službe" nemaju gde da odlazu smeće koje pravi 55 hiljada Pozarevljana.

Kako iz Požarevca javlja dopisnik Radija B92, Radoslavka Despotović, građani tog grada, koji žive u blizini deponije, tvrde da na njoj često izbijaju požari, da se dim kada dune vetar širi, da im je čak i voda zagađena deponijom i da su zbog toga zdravsrveno ugroženi. Deponija nema upotrebnu dozvolu još od 1996. godine, od kada se smatra divljim smetlištem.

Predsednik Saveta Mesne zajednice Sopot, Slobodan Jović, kaže da će blokada trajati dok se deponija ne sanira: "Oba prilaza su zatvorena i priloza deponiji, osim za radnike koji rade na projektu koji se već realizuje – sanacija deponije, odnosno onoj prvoj meri, ograđivanju tog prostora".

Ovo praktično znači da komunalci neće imati gde da odlažu smeće koje pravi 55.000 Požarevljana. Načelnik Odeljenja inspekcijskih službi u Opštini, Milutin Milenković, kaže da se trenuto traga za rešenjem problema. "To je u nekom brzohodom rešavnaju. Očekujemo da ćemo danas da smislimo nešto pametno. Postoje neke varijante i siguni smo da će biti realizovane", rekao je on. Gradske vlasti htele su da privremeno izmeste deponiju na stari gradski otpad koji se nalazi na Dragovačkom putu, u Mesnoj zajednici Burjan, ali je Savet te mesne zajednice ovu mogućnost odbio.

Skupština opštine Požarevac donela je odluku da se smeće iz tog grada u sledeća četiri meseca odlaže na deponiju Kazneno-popravnog doma "Zabela" kod Požarevca, što nije uticalo na meštane Mesne zajednice Sopot da deblokiraju prilaze lokalnoj deponiji.

Odbornici SO Požarevac su usvojili odluku da se u tom periodu sabijanjem smeća, ograđivanjem smetlišta i obezbeđivanjem novih površina za odlaganje, sanira sadašnja gradska deponija.
Međutim, odluke SO Požarevac nisu dovele do toga da meštani požarevačke Mesne zajednice Sopot uklone blokadu prilaza deponiji. Potpredsednik Saveta te mesne zajednice Jović ističe da su obavešteni o odlukama Izvršnog odbora, ali dodaje da im se niko od vlasti ni danas nije obratio.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: